Budoucí řemeslníci postavili budovu pro spolužáky zahradníky. Přišla jen na 67 tisíc




Za pět měsíců postavili studenti liberecké střední odborné školy sklad upravené zeminy. Budova vznikla pro účely školního zahradnictví a vyšla na 67 tisíc korun.

Areál Střední odborné školy Liberec v Jablonecké ulici se rozrostl o sklad upravené zeminy, který pro školní zahradnictví postavili žáci stavebních oborů. Stavbu zahájili během červnových závěrečných zkoušek a kompletně ji dokončili v říjnu.

„Na vzniku budovy se průběžně podílelo 25 budoucích zedníků, dlaždičů, strojařů a malířů. Veškerá stavební činnost proběhla v rámci výuky při odborném výcviku žáků. Celkové náklady na stavbu tak tvořil pouze materiál v hodnotě 67 tisíc korun,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Tulpa.

Žáci postupně pracovali na základech, betonových podlahách, zdivu, krovech střešní krytině, vratech a vše dokončili samostatně, bez spolupráce s jiným dodavatelem.

„Zahradníci tak mají nový a prostorný sklad propařené zeminy, která je nezbytná pro odborné pěstování širokého sortimentu rostlin, který je také nabízen veřejnosti v oblíbené školní prodejně,“ doplnil ředitel školy Milan Adamec.

Předání dokončené stavby proběhlo v pátek 9. listopadu za přítomnosti náměstka hejtmana Petra Tulpy.


Autor: Svatoslav Hořínek



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: