O hasiče se lidé zajímají, až když je zle. Seriál o záchranářích z Liberecka však slavil úspěch



 29. 04. 2019

Hasiči jsou hrdinové všedních dnů. Leč oproti celebritám ze sportovního či kulturního prostředí mají jen pramalou šanci dostat se do televizní relace a ovlivňovat životy ostatních. Česká televize tentokrát udělala výjimku. Během šesti týdnů vysílala pořad, který prezentoval život hasiče v Libereckém kraji. A nápad očividně zaujal.

8,8 bodů z 10 možných dostal v hodnocení diváků seriál České televize Hasiči. Šestidílný dokument, který mapoval život a práci hasičů ze stanice v Liberci, slavil mezi diváky úspěch. Lidé si cenili nejen originality zpracování, ale také právě zaměřením.

Dokument o skutečných hrdinech všedních dnů totiž přinesl zajímavé oživení televizní zábavy.„Celých 75 procent sledujících souhlasilo s výrokem, že byl pořad neobvyklý. Jiný, než pořady stejného žánru. Obrovská byla také míra zaujetí, kdy 83 procent diváků vyjádřilo souhlas s tím, že na ně pořad zapůsobil. Dokazují to i čísla na Česko-Slovenské filmové databázi,“ pochvalovala si producentka Martina Šantavá.

Velmi kladně viděl zpětně celý projekt i režisér Jiří Fedurco. Jak sám přiznal, postupně se mu začaly propojovat jednotlivé skutečnosti a pronikal do života hasičů společně s nimi.

Byl také prvním režisérem, který dotáhl nápad takového natáčení do konce. I díky tomu tak dokázal zpropagovat práci lidí, o jejíž důležitosti se mnozí přesvědčí až ve stavu nouze.

Dokument je možno zhlédnout také v archivu České televize.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: