Liberecko hledá top památku roku 2018. "Zachraňují je pro nás všechny," tvrdí organizátoři



 12. 04. 2019

O titul Památka roku 2018 Libereckého kraje budou bojovat nominované budovy z celého regionu. Podmínkou je krom umístění na Liberecku také dokončení obnovy v roce 2018 a podíl vlastníka na opravě ve výši 50 tisíc korun. Nominace lze posílat jen do konce dubna.

Poukázat na kvalitu obnovy památek v Libereckém kraji. A zároveň je zpropagovat, aby byly i atraktivnější pro turisty nejen z celého Česka. Takový je smysl soutěže Památka roku 2018 Libereckého kraje.

„Vážím si všech, kteří se do rekonstrukce památky pustí. I když je památka v soukromých rukou, zachraňují ji pro nás všechny. Často není snadné vyhovět opodstatněným požadavkům památkářů, ale řada zdařilých rekonstrukcí ukazuje, že výsledky stojí za to úsilí,“ vysvětlovala krajská radní Květa Vinklátová.

Vítězná památka, respektive její vlastník obdrží od hejtmanství 50 tisíc korun. Zároveň dostane pamětní desku, která bude důkazem prvenství v této krajské soutěži. Nominace lze zasílat po vyplnění formuláře na tomto odkazu.

Vítěze soutěže určí porota, v níž usednou odborníci se zaměřením na památkovou péči. Ohodnotí nejen kvalitu projektu a obnovy, ale také její citlivost a šetrnost postupu. Zohledněna bude i záchrana památky z havarijního stavu.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: