Školáci trénovali s profesionálními sportovci. Rozcvičku vedla Nikola Sudová



 12. 03. 2019

Olympijské hry jsou snem každého sportovce. Letní olympiáda dětí a mládeže je přitom pro mnohé malé sportovce vrcholem jejich kariéry. Liberecký kraj se na tu letošní, která se uskuteční v červnu, připravuje s vervou. Na školách v kraji si děti zacvičily s profesionálními sportovci.

Jméno Nikoly Sudové si fanoušci sportu okamžitě spojí s jízdou v boulích. Reprezentantka a účastnice „velké olympiády“ předávala své zkušenosti dětem na základní škole.

„První, kdo si mohl s profesionálním sportovcem zacvičit, byli žáci 5. třídy Základní školy Pivovarská v Jablonci nad Nisou, kam zavítala bývalá profesionální lyžařka Nikola Sudová. Pod jejím vedením začala hodina tělesné výchovy tradiční rozcvičkou, po které žáci plnili různé sportovní disciplíny,“ přibližovala mluvčí hejtmanství Alena Fulková.

Velkým zážitkem pro děti bylo i společné focení a podepisování pamětní desky dětské olympiády.

Do akce se zapojila také televizní spolukomentátorka a bývalá lyžařka Zuzana Kocumová, biatlonový trenér Marek Lejsek, kapitán extraligových florbalistů FBC Liberec Matěj Klucho spolu s bývalým florbalovým reprezentačním trenérem Zdeňkem Skružným, či Zbyněk Valoušek, trenér reprezentace klasického lyžování.

„Jsem rád, že tímto projektem můžeme mladé lidi rozhýbat. Ukazujeme jim, že sport a aktivní pohyb jako takový je důležitý a že když budou sami chtít, mohou se i oni zúčastnit olympiády dětí a mládeže. A když ne, tak minimálně získají povědomí o tom, jak důležitým sportovním krajem vlastně jsme,“ vysvětloval náměstek hejtmana Petr Tulpa.  

Dětská olympiáda odstartuje v Liberci 23. června. Tisíce mladých sportovců budou severem Čech korzovat až do 28. června. V ten den olympijský oheň zase na dva roky uhasne.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: