Ve Vratislavicích uvízl náklaďák na přejezdu, tam ho srazil vlak. Škody přesáhly 25 milionů




Štěstí v neštěstí měli účastníci dopravní nehody, která se odehrála v úterý ráno ve Vratislavicích nad Nisou. Nákladní auto uvízlo na železničním přejezdu. Řidič vlaku už střetu nedokázal zabránit. Naštěstí však všichni vyvázli bez zranění. Škody přesáhly 25 milionů korun.

Tragicky mohla skončit srážka osobního vlaku a nákladního auta ve Vratislavicích nad Nisou. Šofér náklaďáku se svým vozem uvízl na přejezdu. Strojvedoucí už neměl šanci nárazu zabránit.

„Nikomu z cestujících se nic nestalo. Střet si vyžádal pouze hmotné škody. Provoz na ulici Prosečská a stejně tak provoz na železniční trati je přerušen z důvodu vyšetřování okolností a příčin nehody. Na místě jsou kromě policistů také pracovníci Správy železniční dopravní cesty,“ popisoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Muži zákona provedli dechové zkoušky řidiče i strojvedoucího. Obě byly negativní.

Mezi Libercem a Jabloncem je zavedena náhradní autobusová doprava. Ta zastavuje pouze ve dvou uvedených stanicích. Do mezistanic se mohou cestující dostat městskou hromadnou dopravou.

"Celková škoda přesáhla 25 milionů korun. Z toho milion eur na vlaku, 100 tisíc korun na trati a 200 tisíc na autě," uvedl pro City.cz mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. 

Železniční trať bude uzavřená přibližně do 18 hodin kvůli vyprošťování havarovaného náklaďáku. Prosečská ulice je pro auta průjezdná.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: