FOTO: V Liberci hořel rodinný dům. Spící rodina z pekelného sevření stačila utéct



 03. 01. 2019

Doslova a do písmene horké chvilky zažila ve čtvrtek v ranních hodinách rodina, která bydlí v jednom z rodinných domů ve Volgogradské ulici v Liberci. Naštěstí se však všichni členové rodiny stačili včas probudit a z pekelného zajetí utekli.

Horké probuzení zažili obyvatelé domu v liberecké Volgogradské ulici. Ačkoli venkovní teploty spadly pod nulu, jim příliš chladno nebylo. V podkroví rodinného domu totiž začalo hořet.

„Průzkumem bylo zjištěno, že hoří v jedné místnosti v prvním podlaží domu, kde se tou dobou nikdo nenacházel. Rodina spící v přízemí domu si naštěstí požáru všimla včas a před příjezdem jednotek všichni opustili objekt sami,“ popisovala mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Do zakouřeného prostoru museli hasiči vstupovat v dýchací technice. Práci jim komplikoval i propadající se strop. Ten museli kvůli vlastní bezpečnosti vyztužit.

„Hasiči požár lokalizovali vysokotlakým proudem vody po 40 minutách. Dále na místě likvidovali skrytá ohniska a odvětrávali objekt. Zpět na své základny se vrátili po osmé hodině ranní,“ dodala Bílková.

Příčina požáru bude určena v průběhu dopoledne. Škody se vyšplhají do řádů stovek tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: