Advent patřil premiérovým střelcům. Liberec uštědřil Kometě „bůra“



 02. 12. 2018

Liberečtí Tyler Doherty a Matěj Stříteský si adventní duel proti brněnské Kometě jistě zapamatují. Oba se totiž podíleli góly na vysoké výhře 5:2 Liberce a zároveň za tento tým vstřelili svou první branku, Doherty navíc první v extralize.

První adventní neděle nepřinesla Kometě důvod k oslavám. V Liberci měla sice našlápnuto k vstřelení úvodního gólu po třech minutách hry, ale Köhlerův puk se pouze odrazil od tyčky.

Liberci se dařilo poměrně lépe, Karla Vejmelku v bráně prostřelil během první třetiny dvakrát, a to v rozmezí pouhých tří minut. Tyler Doherty dávající druhý gól si připsal premiérovou branku v české nejvyšší hokejové soutěži. Brněnská brankářská jednička dohrála první část, od druhé už jej klub posadil na lavičku.

Nasazený Libor Kašík inkasoval rychle, po dvou a půl minutách a s první vystřelenou střelou na něj, navíc v přesilovce. Tygři už vedli vysoko 3:0.

Sice čtyři minuty poté Tomáš Bartejs snížil, nicméně Liberec si tříbrankové vedení vzal v přesilovce zpět. K premiérovému Dohertymu se přidal také Matěj Stříteský, který si jistě schová svůj první vstřelený gól za liberecký tým.

Brněnské střely byly nebezpečné, několik z nich putovalo do brány, ale Roman Will je vykryl. Až na jednu ve 40. minutě, Martin Zaťovič snižoval na 4:2.

Přesto k dramatu zápasu nedošlo, sedm minut před jeho koncem Liberec zvyšoval na 5:2 a udržel si tím svou stávající druhou pozici, ale Kometa spadla na již osmé místo a bodově se vyrovnala sedmému Zlínu.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: