FOTO: Požár hotelu na farmě u Liberce nadělal škody za 20 milionů, lidé stačili utéct



 02. 12. 2018

Požár na farmě nedaleko Chrastavy na Liberecku zachvátil hotelovou část, kde byli ubytovaní hosté. Hasiči s živlem bojovali celou noc.

Rozsáhlý požár v areálu Jezdecké školy JS Vysoká a Farmy Vysoká nedaleko Chrastavy na Liberecku zalarmoval v noci na sobotu hasiče.

"Poplach byl vyhlášen krátce po desáté hodině večer a již při příjezdu prvních cisteren na místo zásahu hořela střešní konstrukce na celém jednom traktu objektu," uvedla mluvčí hasičů Libereckého kraje Pavlína Bílková. 

Právě v tomto křídle farmy se nacházela hotelová část a uvnitř tou dobou bylo dvacet lidí. "Naštěstí všichni dokázali opustit silně zakouřenou budovu včas a nikdo nebyl zraněn," dodala mluvčí hasičů.

Hasiči likvidovali plameny ze čtyř žebříků. Starost zasahujícím hasičům dělalo velké množství naskladněného sena v dalších částech objektu a ve stodolách za budovou.

"Chlazením budov však zabránili rozšíření požáru do zemědělské části, ze které bylo v průběhu zásahu vyvedeno 51 koní," dodala mluvčí hasičů.

Hasiči živlem bojovali až do brzkých ranních hodin. "Zasažena byla plocha o rozloze 130 krát 20 metrů. Na místo se již v noci dostavil vyšetřovatel příčin vzniku požárů, který odhadl, že výše škody přesáhne 20 milionů korun," řekla Bílková.

Proč začalo hořet stále není jasné a případ vyšetřují hasiči i policie.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: