Zastávky na Liberecku čeká výměna označníků. Kraj za ně zaplatí 11 milionů



 23. 10. 2018

Sjednocení grafického stylu v rámci Integrovaného dopravního systému Libereckého kraje a označení zastávek tak, aby odpovídaly platným předpisům. To jsou důvody, proč se představitelé kraje rozhodli vyměnit zastávkové označníky na celém území Liberecka. Projekt přijde krajskou pokladnu na 11 milionů korun.

2 800 značek na celkem 1 377 zastávkách se má dočkat jednotného vzhledu. Na nově budovaných nebo opravovaných silnicích už nové označníky jsou. Stávající úseky se dočkají výměny v dohledné budoucnosti.

„Liberecký kraj se musí starat o dopravní značení označující autobusové zastávky. Kvalita a způsob stávajícího provedení se málokdy blíží standardu. Autobusové zastávky jsou označeny několika druhy dopravního značení, některé nejsou označeny vůbec. Cílem projektu je proto vyměnit staré označníky a u těch nových sjednotit jejich podobu,“ uvedl náměstek hejtmana Marek Pieter.

Krom viditelného názvu zastávky na nich budou uvedena také čísla linek, které tam zastavují. Nově se počítá také s osazením stanovišť, kde autobus zastavoval pouze naproti značené zastávce.

Odhadované náklady na označníky se šplhají k 11 milionům korun. Kraj zatím řeší, jakým způsobem kompletní výměnu bude financovat.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: