Týden mobility v Liberci. Připravena bude cykloburza či jízda historickou tramvají



 18. 09. 2018

Evropský týden mobility je celokontinentální akcí zaměřenou na ekologické způsoby přepravy. Zapojil se do něj taky Liberec. Ten si připravil například cykloburzu či projížďku historickou tramvají.

Ekologie je čím dál propíranějším tématem nejen v médiích. Dopady zničeného životního prostředí pociťuje každý z nás prakticky denně. Udělat alespoň malý vstřícný krok ke zlepšení situace mohou lidé také tím, že se zúčastní některé z akcí v rámci týdne mobility. V rámci nich se dozvědí, jak výhodné může být používání alternativních dopravních prostředků.

„Hlavní program akce je naplánovaný na středu. Před obchodním centrem Plaza začíná v 17 hodin. Nudit se ale nikdo nebude ani v následujících dnech. Na čtvrtek je připravena speciální cyklojízda, na pátek projížďka historickou tramvají a v sobotu proběhne cykloburza,“ lákal mluvčí liberecké radnice Jan Král.

Evropský týden mobility potrvá až do soboty 22. září. Jeho cílem je představení nemotorových způsobů dopravy a vyzdvihnutí jejich nesporných předností ve srovnání s osobní automobilovou dopravou.

Bližší informace o akci najdete na webových stránkách města


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: