Ještěd míří do vesmíru. Na účast v soutěži už mají děti jen pět dní



 03. 09. 2018

Ještěd jako vesmírná loď. Takový podtitul má soutěž Vesmírný Ještěd, díky níž chtějí na Liberecku zdůraznit význam a unikátnost této mimořádné stavby. Účastnit se mohou děti ve třech kategoriích. Uzávěrka proběhne již za necelý týden.

Představit si Ještěd jako vesmírnou loď nebo těleso. Takový úkol mají děti, které budou Hubáčkovo mimořádné dílo zpracovávat graficky. Obrázky pak mohou posílat do na krajský úřad. Na ty nejlepší se usměje štěstěna a obdrží hodnotné dárky.

„Chceme tímto způsobem motivovat děti, aby pustily uzdu své fantazii a Ještěd si představily jako vesmírnou loď nebo třeba vesmírné těleso. Samozřejmě, tím hlavním motivem je, aby děti a rodiče na Ještěd přišli a oslavili s námi 45 let od jeho otevření. Ještěd není samozřejmost,“ uvedla krajská radní Květa Vinklátová.

Zároveň dodala, že se jedná o mimořádnou stavbu, na kterou musí být nejen místní lidé náležitě hrdí.

Děti se mohou účastnit v celkem třech kategoriích podle věku. Ty nejmenší do 6 let, větší do 11 a největší do 15 let.

Uzávěrka soutěže proběhne 8. září. Obrázky mohou soutěžící posílat buď oskenovaná na tuto e-mailovou adresu, případně v obálce na adresu Krajského úřadu Libereckého kraje s označením „Soutěž“. Bližší informace lze najít na tomto odkazu.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: