Sovětská okupace po Havlově boku. Lidé si v Liberci zahrají novou hru



 24. 08. 2018

Přáli jste si někdy aspoň na okamžik zkusit, jaké to bylo v roce 1968, když do Československa přijely okupační sovětské tanky? Nová mise hry Skryté příběhy toto umožní. Vše začne pod Ještědem po boku disidenta Havla.

A co děti? Mají si kde hrát? Tato slova z kultovní písničky Až od skupiny Katapult znají snad všichni. Jenže postupem času se i dětské hraní přesouvá z přírody do mobilních telefonů. Autoři hry Skryté příběhy se pokusili obojí zkombinovat. Navíc hráče ještě něčemu přiučí.

„Kouzlo hry spočívá v tom, že spojuje reálné historické skutečnosti s promyšlenou herní linkou, kdy hledáte ve městě různé indicie, a plníte tak úkoly pro historickou postavu, která vás provází. Díky tomu hra pobaví děti i dospělé,“ popisoval spoluautor hry Dalibor Naar.

Ke hře je potřeba pouze chytrý telefon se staženou aplikací Skryté příběhy. Ta je k dispozici pro platformy iOS a Android.

Liberecká okupace začíná 21. srpna 1968 pod ještědským vysílačem po boku Václava Havla. Po boku prvního českého prezidenta pak hráč plní různé úkoly.

Sehrávka hry proběhne 25. srpna ve 14 hodin v Lidových sadech. Skončí na náměstí před radnicí. Herní trasa vznikla díky grantu ministerstva kultury.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: