Prázdninový vlak znovu vozí cestující z Liberce k Máchovu jezeru



 02. 07. 2018

I letos o prázdninách vyjely na trať mezi Libercem a Máchovým jezerem přímé spoje, které kromě pohodlí nabízí i přepravu kočárků a jízdních kol.

V sobotu 30. června vyjel poprvé v nové sezóně spěšný výletní vlak z Liberce do Doks, jímž se turisté pohodlně dostali k Máchovu jezeru.

„Po úspěchu z předchozích let, kdy byl o přímé vlakové spojení z Liberce do Doks ze strany cestujících velký zájem, rozhodla rada kraje o objednání turistických vlaků i pro letošní letní sezónu," vysvětluje znovuzřízení spoje krajem náměstek hejtmana Marek Pieter.

Během léta o víkendech a státem uznaných svátcích až do neděle 2. září bude jezdit po železnici turistický vůz dopravce Die Länderbahn GmbH DLB, který bude, obdobně jako v loňském roce, na již zmíněné trati provozovat dva spoje o celkovém rozsahu výkonu 44 jízd, což je 3.256 vlakokilometrů.

„Čas odjezdu z Liberce je v 9:44 hod, s příjezdem do Doks v 11:09 hod. Zpět z Doks vyjede v 16:51 hod s příjezdem do Liberce v 18:22 hod,“ přiblížila detaily o spoji krajská tisková mluvčí Andrea Fulková.

Během loňského roku, kdy kraj spoj objednal již podruhé, využilo přímé spoje 2.137 cestujících. Na trati Liberec–Doksy lze navštívit i další turistické zajímavosti jako například Orloj v Kryštofově Údolí, Krkavčí skály v Křižanech, Pekelné skály v Brništi, hrad Ralsko, Braniborská jeskyně ve Starých Splavech a v neposlední řadě i hrad Bezděz.

„Kraj za výletní vlak zaplatí cca 300.000 Kč. Ve vlaku je umožněna přeprava kočárků i jízdních kol. Jízdenky si cestující koupí přímo ve vlaku a bez jakékoli přirážky. Na trase platí tarif IDOL,“ doplnil náměstek Pieter.

Do soupravy bude možné nastoupit v zastávkách: Liberec, Liberec – Horní Růžodol, Kryštofovo Údolí, Křižany, Lvová, Jablonné v Podještědí, Brniště, Mimoň, Božíkov, Vlčí Důl – Dobranov, Jestřebí, Staré Splavy a Doksy. Stanicemi Ostašov, Karlov pod Ještědem, Novina, Zdislava, Rynoltice, Velký Valtinov, Velký Grunov, Pertoltice pod Ralskem, Zákupy a Srní u České Lípy spěšný přímý vlak pouze projede.


Autor: Svatoslav Hořínek



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: