Liberec jako Brána recyklace. Krajský úřad pořádá výstavu o třídění



 11. 04. 2018

Koloběh odpadů od vzniku po recyklaci, ale i nové výrobky prezentuje výstava s názvem Brána recyklace. Zhlédnout ji návštěvníci mohou na Krajském úřadu Libereckého kraje. Potrvá do 27. dubna.

Neustále se zvyšující množství vyprodukovaného odpadu je problémem, s nímž se potýkají všechny země na celém světě. Zdaleka ne všechny ale hodlají se současným stavem něco dělat. Česká republika patří z hlediska třídění odpadu mezi světové velmoci. Pomoci může i výstava s názvem Brána recyklace.

Od 4. do 27. dubna mohou návštěvníci výstavy na Krajském úřadu Libereckého kraje zhlédnout koloběh výrobků od jejich výroby až po recyklační proces, který jim vdechne nový život. Netradiční expozice představuje řadu výrobků, které se vyrábí z recyklovaných materiálů.

„Výstava ukazuje různé výrobky. Od těch nejběžnějších, jakými jsou toaletní papír, bloky, či sklenice, až k zajímavostem typu míč z recyklované gumy, taška z recyklovaného reklamního plakátu či kabelky z recyklovaného nápojového kartonu,“ uvedla tisková mluvčí úřadu Markéta Žitná.

Protože opravdu málokdo může živě vidět v akci třídící linku, na výstavě jsou popsány jednotlivé recyklační fáze. Ty doplňují obrázky či speciální „inkubátory“, v nichž je možnost si osahat pěnová sklo či polyesterovou střiž.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: