Liberec udělil další čestné občanství. Obdržel ho oblíbený herec Václav Helšus



 09. 04. 2018

Prestižního ocenění se dočkal herec divadla F. X. Šaldy Václav Helšus. Stal se teprve druhým hercem, který se může pyšnit titulem Čestný občan města Liberce.

Z rukou primátora Tibora Batthyányho obdržel populární herec ocenění, které se uděluje významným osobnostem města Liberce. A to vše navzdory tomu, že původem z města pod Ještědem nepochází. Václav Helšus se totiž narodil v Lounech.

 „Děkuji zastupitelům a spoluobčanů, kteří se nebáli riskovat a dali mi čestné občanství. Když jsem se dozvěděl, že budu čestným občanem, asi jsem vypadal jako Ester Ledecká, když vyhrála obří slalom na olympiádě,” komentoval ocenění s úsměvem dekorovaný herec.

Slavnostního dekorování se krom rodiny účastnili také Helšusovi kolegové z libereckého divadla, členové vedení města, radní a zastupitelé. A k velkému překvapení samotného Helšuse také jeho kamarád a herec Národního divadla v Praze Alois Švehlík.

„Je bezvadné, že to pořád koulíš. Že jsi ozdobou libereckého divadla. Sám nevím, co to všechno obnáší, být takovým čestným občanem. A tak mě napadá, že tě třeba nemůžou jen tak vyhodit z hospody. Snad by se to tak nějak mohlo využít,” pobavil přítomné Švehlík.

Nejen on pak Helšusovi popřál hodně zdraví a ještě spoustu let na jevišti, kde se cítí jako doma a kde ho lidé tak zbožňují.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: