Hasiči kontrolují, jestli jsou vánoční stromy na náměstích dobře usazené



 01. 12. 2017

Vánoční stromy ozdobily snad všechny města v celém Česku. V Libereckém kraji je nyní kontrolují hasiči, aby tak předešli možné tragédii způsobené pádem stromu.

Kontrolu až dvanáct metrů vysokých jehličnanů už hasiči absolvovali kromě Liberce například i ve Frýdlantu, Jilemnici, Tanvaldu, či Turnově nebo v České Lípě, kde se se spadlým smrkem museli vypořádat v loňském roce.

„Zjišťujeme především zda má strom nějaký stálý kotevní bod, jak je tento bod široký, jak hluboko je strom usazen v zemi, jestli je jištěn speciálními lany a zda osazení provádí odborná firma," upřesnil vedoucí oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Michal Dvořák. 

Vybrat ideální vánoční strom přitom často není jednoduché. Kromě samotného vzhledu rozhodují i podmínky těžby, dopravy a především samotného osazení vánočního stromu.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: