FOTO: Studenti si v Liberci postavili park s posezením z palet. A plánují i gril




Studenti s požehnáním radnice přetvořili nevyužitý prostor v Komenského ulici v relaxační místo pro mladé. Mají tu nový trávník, posezení z palet nebo pódium. Do budoucna je v plánu ale třeba i gril.

Dlouhodobě nevyužitý, zanedbaný městský pozemek v Komenského ulici se během čtyř let proměnil pod rukama studentů k nepoznání. Ti zde v úterý 15. srpna neformálně otevřeli nový volnočasový park.

Parlament mladých Liberec při Domu dětí a mládeže Větrník vznikl v roce 1999 jako apolitické společenství mladých lidí od 13 do 26 let. Jeho cílem je ukázat, že i mezi mladými vzniká mnoho užitečných nápadů.

„Obnovili jsme plot, nainstalovali dvě lenošky a stojan na kola. Park se také dočkal nového trávníku, který bude pravidelně udržován,“ uvedl Pavel Dostalík, předseda libereckého Parlamentu mladých.

Prostor tak mohou zejména mladí lidé využívat k setkávání, posezení a relaxaci.

V první části otevírací akce pomohli s instalací paletového posezení a stavbou pódia pro příležitostné akce studenti ze zahraničí. Druhá část už byla čistě relaxační – návštěvníci si užili grilování či živou akustickou hudbu.

„Studenti jsou úžasně tvořiví, rádi je v jejich snaze budeme podporovat i nadále,“ konstatovala náměstkyně libereckého primátora pro životní prostředí Karolína Hrbková, která nápad studentů od začátku podporovala.. „S městskými strážníky ještě dojednáváme zamykání brány na noc, abychom předešli případnému vandalismu,“ doplnila Hrbková.

Podle Pavla Dostalíka by se mohl park v budoucnu dočkat například cihlového grilu.

„To už je ale výrazně nákladnější, takže bude záležet na dostupnosti finančních prostředků,“ uzavřel předseda Parlamentu mladých.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: