Mladí sportovci zazářili na letní olympiádě. Nejvíce se dařilo plavcům



 13. 07. 2017

Úspěšně si vedli liberečtí reprezentanti na dětské letní olympiádě v Jihomoravském kraji. Bodovali v plavání, běhu, karate, volejbalu či v cyklistice.

Padesát osm cenných kovů si odvezla reprezentace Libereckého kraje z VIII. letní olympiády dětí a mládeže, která se konala od 24. do 29. června v Jihomoravském kraji.

„Takto dobře zorganizovanou akci jsem už dlouho nezažil. Rád bych poděkoval všem, co se o to zasloužili - organizátorům, sportovním svazům a oddílům, trenérům a v neposlední řadě také rodičům,“ řekl náměstek hejtmana Petr Tulpa. „Pochvalu samozřejmě zaslouží i naši mladí sportovci. Udělali Libereckému kraji dobré jméno,“ dodal náměstek.

Liberecký kraj, jenž skončil mezi regiony na 8. místě, reprezentovalo ve dvaceti disciplínách 249 z celkových více než třech a půl tisíc mladých sportovců.

Soutěžili například v atletice, fotbalu, basketbalu, plavání, cyklistice, karate a mnohých dalších letních sportech.

„Nejúspěšnější disciplínou pro náš kraj bylo plavání, kde jsme získali osm zlatých, šest stříbrných a pět bronzových medailí. Mezi chlapci zazářil Jakub Bursa (4 zlaté) a mezi dívkami Bára Matošková (3 zlaté a 3 stříbrné),“ uvedla mluvčí Andrea Fulková.

Liberečtí sportovci byli úspěšní také v orientačním běhu nebo v atletice. Deset cenných kovů vybojovali karatisté, velkým úspěchem byla rovněž zlatá medaile volejbalistek. Do sbírky přispěl také cyklista Luboš Komínek, další medaile přidali sportovní střelci, triatlonisté a tenisté (včetně stolního tenisu).

Série olympiád dětí a mládeže tímto zdaleka nekončí. Na přelomu ledna a února 2018 bude pokračovat zimní variantou her v Pardubickém kraji.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: