FOTO: Na Liberecku havaroval větroň. Pro zraněného pilota letěl vrtulník



 20. 06. 2017

Let ve větroni se v úterý odpoledne nevyvedl podle představ pilotovi nedaleko Liberce. Poblíž letiště Hodkovice se stroj zřítil k zemi. Zraněný pilot byl vrtulníkem transportován do liberecké nemocnice.

K nehodě větroně došlo v úterý před šestou hodinou večer nedaleko letiště v Hodkovicích nad Mohelkou. Hasiči k nahlášenému případu vyjížděli ve třičtvrtě na šest. 

Zraněný pilot byl po příjezdu hasičů již v péči zdravotníků. Na místo nehody dorazil i vrtulník letecké záchranné služby.

"Hasiči pomohli při ošetřování a naložení do přivolaného vrtulníku a zajistili, aby se k letounu nedostala žádná z civilních osob do doby, než dorazí na místo kriminalisté," uvedla mluvčí hasičů Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.

Nehodu letounu vyšetřuje policie. Na místo se dostavili také technici z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: