Extrémní sucho trvá, zákaz rozdělávání ohňů už platí i na Liberecku



 06. 08. 2018

Český hydrometeorologický ústav vydal z důvodu dlouhotrvajícího sucha a vysokých teplot výstrahu před požáry. Od 26. července platí nejen zákaz rozdělávání ohně ve volné přírodě na Českolipsku. A zvýšené riziko vzniku požáru je od pondělního poledne vyhlášeno i pro Liberecko.

Od pondělního poledne vyhlásil hejtman Libereckého kraje začátek doby zvýšeného nebezpečí vzniku požáru pro Liberecký okres.

„Oznamuji pro oblast Liberecka začátek doby se zvýšeným nebezpečím vzniku požáru. Na konci července vyhlášená výstraha pro Českolipsko zůstává v platnosti do odvolání,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta. 

Přetrvávající extrémní sucho a horké teploty vedly hejtmanství Libereckého kraje pro vydání zákazu, který má eliminovat riziko vzniku požáru. 

Lidé tak mají zákaz v Libereckém okrese rozdělávat ohně a odhazovat hořící nebo doutnající předměty ve volné přírodě pálit klest a zbytky po těžbě na lesních pozemcích. 

Stejně tak nemohou manipulovat s pyrotechnikou, pořádat ohňostroje, ani vysílat na oblohu lampiony. Zakázaná je také jízda parních lokomotiv. 

"Konec doby se zvýšeným nebezpečím vzniku požáru na Českolipsku a Liberecku bude oznámen po pominutí zvýšeného nebezpečí vzniku požáru," dodal mluvčí Libereckého kraje Filip Trdla.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: