Muž v Liberci řešil rodinné spory urážkami, které nechával na hrobě



 10. 01. 2019

Říká se, že rodina je nade vše. To si však zřejmě nemyslí 62letý muž z Liberecka. Jeho spory s blízkými zašly tak daleko, že rodinným příslušníkům vulgárně nadával prostřednictvím vzkazů na náhrobku. Z hrobu taky odstraňoval výzdobu a měnil ji za svou. Za to mu nyní hrozí dvouleté vězení.

Hřbitov je posvátné místo. Respektive spíš mělo by jím být. Slovo pieta však zřejmě 62letý muž z Liberecka nezná. Rodinné spory si totiž se zbytkem rodiny vyřizoval skrz náhrobky.

„Jeden z hrobů v Liberci se stal místem a prostředkem k zanechávání vzkazů žijícím. Muž z Liberecka využil náhrobní kámen k prezentaci několika vzkazů svým rodinným příslušníkům. Absence komunikace a spory v rodině zašly tak daleko, že muž ve třech případech umístil na náhrobek vzkazy a urážky, kterými vyjadřoval nesouhlas s jednáním druhé části rodiny,“ popisoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Tímto ale spory neskončily. Senior také odstraňoval z hrobu výzdobu od zbytku rodiny a nahrazoval ji tou svou.

„To nepříjemně překvapilo a pohoršilo majitele hrobního místa a zbylé členy rodiny. Rozhodli se tedy opakující se případy ohlásit na policii,“ doplnil Robovský.

Policisté tři přestupky sloučili v pokračující výtržnictví. Za to nyní muži hrozí až dva roky ve vězení.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: