Jedlíci se v Liberci utkají v pojídání jahodových knedlíků, spořádají jich i 50




Sníst padesát jahodových knedlíků v co nejrychlejším čase, tak zní úkol pro jedlíky v Liberci. Do jídla se pustí v neděli hodinu po poledni a knedlíky budou polykat bez zapíjení.

Až padesát kousků jahodových knedlíků pro jednoho, takovou porci si pořadatelé soutěže připravili pro místní jedlíky. Klání v jejich pojídání se uskuteční v neděli 18. června na speciálních Farmářských trzích v Kostelní ulici v Liberci.

„Rozhodující bude vedle množství snědených knedlíků i rychlost konzumace,“ doplnil Michal Buzek z městské společnosti Elset, která zajišťuje provoz tržiště pro město Liberec.

Soutěžní klání začne od jedné hodiny odpoledne. Knedlíky kuchaři uvaří z klasického tvarohového těsta a soutěžící je budou polykat bez zapíjení. Ochutnat je budou moci i diváci.

„Závodníci se mohou registrovat na facebooku Trhy v Liberci nebo na mailové adrese elset@elset.cz,“ dodal Buzek. 

Mimo knedlíků nabídne Jahodová neděle i několik druhů palačinek, široký sortiment marmelád, koláčů a zmrzlin. Chybět nebude ani jahodová limonáda, dílničky a zábava pro děti.

„A samozřejmě prodej čerstvých jahod,“ uzavřel Buzek. Jahodový trh mohou zájemci navštívit v neděli od devíti hodin ráno do čtyř hodin odpoledne. Dorazí na něj i trhovci s dalším obvyklým sortimentem – květinami, zeleninou, sýrem, klobásami, kořením a kávou.


Autor: Vendula Šťávová



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: