V kontejneru nouzového přežití lidé zvládnou mínus 30 i plus 50 stupňů



 03. 05. 2017

Kontejner slouží k rychlé a neodkladné pomoci na místě, kde se stala vážná nehoda. Pomůže až padesáti lidem, které se tam mohou občerstvit a umýt. V krytu mohou jeho obyvatelé přežít venkovní teploty od mínus třiceti do plus padesáti stupňů.

Výhodu krytu je přizpůsobivost rozložení jeho jednotlivých částí. Účelně je vnitřní prostor kontejneru rozdělen do tří sekcí – hygienické, kuchyňské a skladovací.

„V prostorách najde dočasnou ochranu najednou dvacet pět až padesát osob, které se zde mohou občerstvit, provést osobní hygienu a v neposlední řadě se podrobit základnímu lékařskému ošetření,“ řekl mluvčí hasičů libereckého kraje Jan Mandl.

Liberečtí hasiči se stali členy patnáctičlenné skupiny majitelů záchranného krytu, stejný kryt mají například v Pardubicích nebo Českých Budějovicích.

„Tyto kontejnery slouží ke krátkodobému rychlému poskytnutí účinné a neodkladné pomoci obyvatelstvu postiženému mimořádnou událostí. Stejně tak mohou být využity jako zázemí pro zasahující záchranáře,“ uvedl Mandl.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: