Díru na silnici nebo černou skládku mohou lidé ohlásit na úřad ze svého mobilu



 01. 02. 2019

Aktivní zapojení obyvatel Liberce na zvelebování města umožní aplikace nazvaná Lepší Liberec. Lidé v ní mohou upozornit na černé skládky, rozbité silnice či prohlubně na chodnících. Mají přispět k lepšímu životu ve městě pod Ještědem.

Od února mají Liberečané možnost poměrně snadno zlepšit život ve svém městě. Ke zvelebení města má přispět aplikace Lepší Liberec. V ní bude možné nahlásit problémy, které trápí nejen liberecké rezidenty.

„Pořádek ve městě je naše volební priorita. Občané mohou hlásit, kde a co je v nepořádku. Umožní jim to jednoduchá aplikace v jejich chytrém telefonu,“ vysvětloval náměstek primátora Jiří Šolc.

Informace z aplikace se dostanou ihned ke kompetentním úředníkům. Úbytek mezikroků má mimo jiné přispět ke zrychlení procesu odstraňování problémů.

„Radnice pro přívětivější přístup k řešení veřejného pořádku využije aplikaci Marushka Photo. Důvodem je skutečnost, že městu slouží tento mapový portál i pro jiné záležitosti. Logicky to tak na sebe pěkně naváže,“ dodal náměstek Šolc.

Aplikace odstartuje svůj provoz 4. února 2019.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: