Výrobkem roku Liberecka je malinový sirup. Ocenění předá hejtman na dožínkách



 01. 09. 2017

Malinový sirup s dužinou, frýdlantské pivo nebo krůtí hamburger z vlastního chovu. Porota vybírala výherce soutěže potravinářských a zemědělských výrobků z libereckého regionu. Slavnostní předání ocenění se uskuteční v polovině září na zámku Sychrov.

Seznam výrobků oceněných v soutěži od roku 2004 naleznou lidé na internetových stránkách www.vyrobek-roku-lk.cz.

Nejlepším potravinářským výrobkem Libereckého kraje za letošní rok se stal malinový sirup s dužinou. „Mezi dalšími 78 potravinami zaujal Kitl Syrob porotu svou jedinečnou vůní a typickou chutí domácí malinové šťávy,“ zmínila mluvčí kraje Marie Šimice.

K jiným oceněným výrobkům patří například med z rodinného včelařství Václava Dobrovolného, 13stupňové pivo Albrecht z frýdlantského pivovaru, hamburger vyráběný z vlastního chovu krůt v Brništi či broskvový džem s mátou z malé turnovské manufaktury.

„Cílem soutěže je podpořit lokální zemědělské a potravinářské producenty a upozornit obyvatele kraje na kvalitní potraviny z místních zdrojů,“ uvedl Jiří Löffelmann, krajský radní, jehož rezort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova celou soutěž připravuje.

Výherci získají možnost používat titul Výrobek roku a logo Libereckého kraje, a jak dále sdělila mluvčí Marie Šimice, kromě křištálových plaket na ně čekají i finanční dary v celkové výši 300 tisíc korun.

Ocenění „Výrobek Libereckého kraje“ převezmou výherci z rukou hejtmana na dožínkových slavnostech 16. září na Sychrově.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: