Fanoušci filmu si v centru Liberce vyzkouší Geniální stezku. V Česku je unikátní



 23. 10. 2017

Filmoví nadšenci do Liberce! Otevřeli tam speciální stezku, která představuje liberecká místa z pohledu filmového štábu. Podle organizátorů z Liberec film office, kteří ji připravili, je „geniální trasa“ v Česku zcela unikátní.

Netradiční pohled na Liberec z umělecké perspektivy lidem nabízí Geniální filmová stezka, kde zájemci na osmi zastávkách od 16. října do 5. listopadu najdou oblíbená místa.

„Město Liberec má ve svém centru velmi zachovalou a ucelenou německou architekturu, díky které je mezi filmovými produkcemi z celého světa často vyhledáváno jako autentická kulisa pro historické příběhy,“ řekl mluvčí libereckého magistrátu Jan Král.

Mnohdy tak město nepředstavuje samo sebe, ale některé z evropských metropolí. Stejně tomu bylo v první sérii historického seriálu Genius o životě Alberta Einsteina od National Geographic. Právě odtud vznikl i námět na pojmenování stezky. 

„S nadsázkou ji pracovníci pojmenovali geniální, protože mimo postřehů z filmování se na ní dozvíte i historické souvislosti, které propojí život Alberta Einsteina a město Liberec,“ dodal mluvčí.

O vytvoření stezky se zasloužili pracovníci Liberec film office, kteří tak připravili obyvatelům a návštěvníkům města pod Ještědem ojedinělou podívanou.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: