Celých sto kilometrů pěšky zvládlo 11 seniorů. Škrpálníci ukončili letošní sezonu



 13. 09. 2017

Účastníci Jabloneckého škrpálu v pondělí ukončili letošní sezonu. Od jara až do konce léta se naplánovalo 100 kilometrů cesty, kterou ušlo 11 seniorů ze sedmdesáti.

Ukončení již pátého ročníku Jabloneckého škrpálu proběhlo na Ještědu. Senioři z Jablonecka, Liberecka a Frýdlantu zde odstartovali poslední pochod, cílem byla Rašovka, Milíře a Centrum sociálních služeb v Jablonci nad Nisou.

"Na Milířích, kde se dvě štafety závěrečného pochodu vystřídaly, si škrpálníci převzali od náměstka hejtmana Pavla Svobody kytici, zasazenou do keramického škrpálu, symbolu výletů," uvedla tisková mluvčí libereckého kraje Markéta Žitná.

Unikátní akce je aktivnější alternativou oblíbených procházek. Senioři z celého kraje díky ní mohou ujít až 100 kilometrů, většinou po Jizerských horách, Krkonoších a Českém ráji. Desítka výletů se pořádá od jara až do konce léta.

Jablonecký škrpál má každoročně víc a víc členů. „Před pěti lety jsme začínali se skupinou 30 lidí," doplnila Naděžda Jozífková, ředitelka Centra sociálních služeb Jablonec nad Nisou.

Letos absolvovalo Jablonecký škrpál 70 senirů. Vytrvalců, kteří ušli sto kilometrů, bylo celkem 11, z toho deset žen a jeden muž. Naplánováno bylo celkem 11 výletů o délce 8 až 12 kilometrů.

Na závěr "škrpálníky" čeká ještě jeden výlet, se záhadným koncem. "Připravujeme pro naše seniory také jeden tajný výlet. Dopředu nevědí, kam půjdou. Tento rok jsme je zavedli na statek v Černousích," doplnila Jozífková.


Autor: Aneta Hrdličková



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: