Relikvie z libereckého muzea má zachránit svět. Na severu Čech točí sci-fi



 15. 08. 2017

Kanadský filmový štáb zavítal z opačné strany zeměkoule do Liberce. Natáčí zde další řadu televizního sci-fi seriálu. V úterý bude kvůli tomu uzavřené muzeum. Filmaři navštíví také Adamovo lože nebo Křivoklát.

Tři, dva, jedna, akce. Severočeské muzeum obsadí v úterý 15. srpna filmaři, kteří zde budou točit pokračování kanadského sci-fi seriálu „12 opic“.

„Děj se odehrává v současnosti. V seriálu zůstaneme Severočeským muzeem, budeme tam mít i svoje logo,“ prozradil ředitel muzea Jiří Křížek.

Z důvodu natáčení však bude omezen provoz objektu pro návštěvníky.

Kromě zmíněného 15. srpna, kdy se budova hostům uzavře kompletně, nemají lidé do pátku 18. srpna přístup do některých prostor v přízemí.

„V místech, kde se momentálně nachází výstava podmaleb na skle Vincence Jankeho, si štáb vytvořil vlastní expozici. Odehraje se zde jedna z klíčových scén nové řady seriálu,“ informoval mluvčí magistrátu Jan Král.

„Hlavní hrdinka odtud uloupí starou relikvii, s jejíž pomocí může zachránit svět před zkázou,“ popsal mluvčí.

Mimo Liberec natáčí filmaři také v přírodní soutěsce Adamovo lože na Hruboskalsku, na hradu Křivoklátě či na zámku v Libochovicích.

Severočeské muzeum je mezi filmovými tvůrci všeobecně oblíbené, v posledních pěti letech se tady točilo každý rok. „Naposledy se muzeum proměnilo na polytechnický ústav, kde pracuje Albert Einstein,“ uzavřel ředitel Křížek.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: