Liberecký hasič pojede reprezentovat na "olympiádu" v Los Angeles a San Diegu



 04. 08. 2017

Z liberecké stanice na druhý konec světa. Radek Musil bude hájit národní barvy na „hasičských olympijských hrách“ ve Spojených státech. V půlmaratonu ho v početné konkurenci čeká tří a půl kilometrový kopec s převýšením sto metrů.

Do Los Angeles odletěl ve čtvrtek liberecký profesionální hasič Radek Musil. Na Světových policejních a hasičských hrách, které v druhém nejlidnatějším městě USA startují 7. srpna, bude svou zemi a kraj reprezentovat v půlmaratonu.

„Sportovní formu ladil Radek několik měsíců. Tvrdá dřina a tréninky ho provázely na směně i ve volném čase. Běhat chodil za každého počasí, trénoval rychlé úseky po ovále i výběhy v lesním terénu,“ uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

„V půlmaratonu ho čeká 3,5kilometrový kopec s převýšením sto metrů, a to dokonce dvakrát po sobě, což není úplně běžné,“ zmínila Štrauchová.

Světové policejní a hasičské hry jsou obrovskou událostí, která svými ceremoniály připomíná olympijské hry. Jednotlivých disciplín se účastní deset až patnáct tisíc sportovců.

Radka Musila čeká na hrách podle mluvčí ještě druhý půlmaraton, a to 20. srpna v San Diegu.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: