Školka Beruška získá po přestavbě nové oddělení, dělníci to stihnou za půl roku




Jedno nové oddělení, rozšíření dosavadní kapacity nebo moderní kuchyně. Mateřskou školu Beruška čeká od září přestavba. Po dobu šesti měsíců poskytnou dětem útočiště ostatní mateřinky.

Kompletní rekonstrukci a výrazné navýšení kapacity Mateřské školy Beruška plánuje město na přelomu let 2017 a 2018. Podle radních to bude další významný krok k přijímání dětí mladších tří let.

„Kapacita mateřinky naroste o 21 dětí,“ prozradil mluvčí magistrátu Jan Král. „Dojde ke zvětšení obytných prostor pro děti. Součástí rekonstrukce bude i vybudování komunikačních krčků mezi jednotlivými budovami, modernizace kuchyně a zajištění bezbariérovosti,“ popsal mluvčí.

Podle slov mluvčího vznikne šest oddělení – jedno pro děti ve věku od dvou do tří let s kapacitou 16 míst, ve zbylých odděleních vzroste kapacita z původních 27 na 28 míst.

„Rekonstrukce mimo jiné znamená dočasné stěhování školky do jiných zařízení,“ konstatoval náměstek primátora Tomáš Kysela. „Po dobu uzavření Mateřské školy Beruška najdou malí předškoláci útočiště v bývalé MŠ Věkova, MŠ Motýlek a ZŠ na náměstí Míru,“ přiblížil náměstek a dodal, že rezervu pro případ nouze poskytne ještě MŠ Kytička.

Samotná přestavba potrvá pravděpodobně od září 2017 do února 2018. Předpokládané náklady projektu činí 51 milionů korun.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: