Noční život pokvete: pomohou noční spoje z Liberce do Jablonce. Už na podzim



 23. 07. 2017

Vedení radnice vyjde vstříc lidem, kteří si rádi užívají noční život: od října totiž šéfové MHD navýší počet nočních spojů tramvají i autobusů. Jejich součástí jsou také linky z Liberce do Jablonce a zpět.

Od 1. října se noční cestující v Liberci i Jablonci mohou těšit na nové spoje také ve všední dny. Doplnění autobusových a tramvajových linek schválili liberečtí radní.

„Poslední autobusy a tramvaje budou z terminálu Fügnerova odjíždět shodně v 1.20 hodin, tedy o hodinu déle, než tomu je nyní,“ sdělil mluvčí magistrátu Jan Král s tím, že stávající spoje zůstanou zachovány.

Později v noci pojedou ve stejném čase nejen tři okružní autobusové linky, ale také tramvaj do Jablonce nad Nisou a zpět a tramvaje číslo 3 na oba směry od Fügnerovy a zpět.

„K charakteru velkého města patří noční život a jedním z jeho předpokladů je fungování nočních linek veřejné dopravy. Vycházíme tak vstříc generaci lidí, kteří jsou zvyklí na flexibilní životní styl nebo třeba jen chtějí někde déle posedět,“ uvedl radní Josef Šedlbauer.

„Zároveň lepší propojení aglomerace Liberec – Jablonec je strategie, kterou podporujeme všemi prostředky,“ dodal radní.

Podle odhadu bude stát navýšení počtu spojů ročně zhruba 600 tisíc korun.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: