FOTO: Řidiči pašovali cigarety a tabák z Polska, neunikli pozornosti celníků



 17. 05. 2017

Liberečtí celníci se čím dál častěji setkávají s pokusy o pašování nezdaněných tabákových výrobků. O uplynulém víkendu se hlídky zaměřily na kontrolu osobních vozidel jedoucích z Polska.

Při silničních kontrolách, především v okolí Hrádku nad Nisou, odhalili celníci během tří dnů sedm pokusů o nelegální přepravu cigaret a tabáku.

„Ve všech případech musí odhalení pašeráci doplatit spotřební daň a zaplatit pokutu,“ informoval tiskový mluvčí Celního úřadu pro Liberecký kraj Martin Stočes. „Dva řidiči navíc čelí podezření ze spáchání trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží,“ dodal Stočes.

Hlídky zajistily celkem 13 tisíc kusů cigaret různých značek a 13 kilogramů tabáku neoznačených platnou nálepkou.

„Cigarety a tabák převáželi pachatelé v zavazadlech uvnitř aut nebo v zavazadlových prostorech,“ sdělil tiskový mluvčí, „navíc nepředložili žádné nákupní doklady.“

Od začátku roku bylo při kontrolách zadrženo téměř 105 tisíc kusů cigaret a 175 kilogramů tabáku. Pokud by se tabákové výrobky podařilo propašovat, přišel by tak stát na spotřební dani o více než sedm set tisíc korun.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: